top of page

EXPOSITIE - ACHTER GLAS HOVE

23 januari tem 6 februari 2021

Op de 9e editie van Achter Glas in Hove, met als thema ‘Inspirerend VUUR’, zal mijn werk 'Fire in the woods' tentoongesteld worden. Wie mijn abstract schilderij tijdelijk in huis zal nemen is nog een verrassing, maar aanwezig zal het zeker zijn !

Achter Glas is een tweejaarlijks straatverruimend kunstproject, georganiseerd door de buren van de Mortselsesteenweg in Hove.

In 2005 namen zij voor de eerste maal het initiatief om op een kunstzinnige manier wat licht te brengen in de donkere winterdagen. Het concept is even eenvoudig als uniek: een straatmuseum creëren gedurende 14 dagen !

De ramen van de huizen in het smalle gedeelte van de straat worden omgetoverd tot verlichte uitstalramen voor een 30-tal kunstenaars, geïnspireerd door een bepaald thema. De mensen kuieren door de straat terwijl ze de werken bekijken door de vensters van de buren, die verlicht zijn vanaf het invallen van de avond tot 22h00. Kunst in de straat voor de passant, wandelaar, bewoner, bezoeker, de kunstenaar.

" De ramen zijn de ogen van de huizen. Ze zijn kwetsbaar en vertellen iets over elke bewoner. Voor de voorbijganger vormen ze samen met de voordeuren en de gevelstenen het gezicht van de straat." Bewust van deze impact op de sfeer stellen de bewoners hun kunstproject Achter Glas voor.

Locatie : in het smalle gedeelte van de Mortselsesteenweg te 2540 Hove (Antwerpen). Maar ook in de Sint Laurentiuskerk en achter de ramen van het gemeentelijk cultuurcentrum De Markgraaf.

 

Update 23 januari 2021 : ATV (Antwerpse Televisie) kwam een kijkje nemen !!

Het werd een mooie reportage waarbij mijn werk een aantal keer in beeld kwam. Dank je ATV ❤️.

bottom of page